Incompany Heartmath® Stress coaching

Heartmath® Stressreductie Programma voor veerkracht en persoonlijke effectiviteit

Dit coaching traject is ontwikkeld door de Heartmath Instituut welke jarenlang onderzoek heeft gedaan naar het hart en hart-brein communicatie. Aan de hand van de onderzoeksresultaten hebben zij dit prachtige Stressreductieprogramma ontworpen. Dit programma gebruik ik als rode draad, maar kan dit ook aanvullen met mijn Mindfulness achtergrond.

In zeven coaching sessies van ongeveer een uur onderzoeken wij samen waar jouw energielekken zitten en waar je juist energie van krijgt. We schetsen een beeld van jouw ‘energielandschap’ over de tijd van het coaching traject. Hierbij creëer je meer bewustzijn wat er met jouw energie gebeurt op een (werk) dag. Denk daarbij niet alleen aan de hoeveelheid energie, maar ook over de kwaliteit; hoe voel je je?Incompany Heartmath® Stress coaching
Naast interessante en wetenschappelijk onderbouwde theorie raak je bekend met hartcoherentie oefeningen. Deze oefeningen zijn bewust eenvoudig en dagelijks toe te passen; ook op drukke dagen en ook tijdens het werk.

 

Incompany Heartmath® Stress coaching met techniek


Tijdens de sessies maak ik gebruik van de Heartmath Emwave Pro hartslag sensor. Hiermee meten we jouw hartslag en vooral de variaties in hartslagen. Je traint jezelf om deze variatie zo ritmisch mogelijk te krijgen. Een ritmische hartslag noemen we een coherente hartslag. Wanneer je ‘coherent’ bent zullen al je hormoon-, immuun- en zenuwstelsel  zich afstemmen op dit harmonieuze ritme, dit voelt als ‘in de flow’ zijn. Wanneer je in de flow bent merk je dat je meer energie hebt, je prettiger en blijer voelt en je helderder kunt nadenken- ook tijdens stressvolle situaties!

Onderstaande afbeelding geeft weer hoe iemand gewoon op een stoel zit en halverwege begint met een eenvoudige hartcoherentie oefening. Deze persoon komt meteen in een staat van coherentie. 
hartcoherentie amsterdam


Wat levert de Incompany Heartmath® Stress coaching op?

Je kan tegen iemand zeggen dat hij/zij positiever moet gaan denken, voelen of handelen, maar zeer geringe kans dat dit gaat lukken. Meestal blijft het bij een goed voornemen of een mooi advies, dus als je denkt ‘ik zal beter omgaan met stress’ blijft het veelal bij een gedachte.

Wil je werkelijk verandering brengen aan handelen, denken én voelen dan moet je naar een diepere laag; je fysiologie. Leer de eenvoudige oefeningen van hartcoherentie toe te passen in je dagelijks leven en je verandert fundamenteel. Deze verandering in je fysiologie zorgt vervolgens meteen voor een positieve verandering in je denken, voelen en handelen.

Ook mensen die depressief zijn geweest of depressie symptomen hebben zullen gebaat zijn. Uiteraard is dit slechts het verhaal in een notendop.

Graag vertel ik je meer tijdens de coaching en nóg liever laat ik het je ervaren!

Incompany Heartmath® Stress coaching

De coaching vindt incompany plaats.

Nieuwsgierig? Neem gerust contact met me op.

Meer informatie over de Heartmath Instituut kan je hier vinden: Heartmath Benelux
V
oor particulieren: Heartful Living

hartcoherentie

LoopbaanLounge