Incompany training & coaching

Incompany training Heartmath Hartcoherentie en Mindfulness

Een gelukkige werknemer presteert beter, is minder vaak ziek, is een prettige collega en heeft meer energie. Een voorbeeldwerknemer dus.
Natuurlijk heeft de werkgever het geluk van de werknemer niet in de hand. Het is zelfs moeilijk te zeggen wat gelukkig zijn precies is. Wat wel met zekerheid gezegd kan worden is dat de manier waarop je tegen het leven aankijkt dichtbij de definitie geluk ligt. Je bent zelf de regisseur van je belevingen en daarin ligt ieders kracht om de beste versie van zichzelf te zijn.
Zowel de Mindfulness- als Hartcoherentie trainingen en coaching richten zich op het verhogen van innerlijke gewaarwording. Dit is logisch, want als je verandering in gedrag, denken en voelen zoekt, zul je op een laag moeten werken die hier ten grondslag ligt.

Mindfulness betekent in het hier en nu zijn zonder te oordelen. Wanneer je je bewust bent van wat er NU om je heen gebeurt en wat er zich NU van binnen bij je afspeelt, zonder daar een oordeel over te vellen, kan je vrede sluiten met wat er zich voordoet. Door deze aanvaarding van het moment zoals het is, ervaar je rust en een gevoel van harmonie.
Je hoeft niet meer te streven naar een ‘beter’ moment.
Mindfulness helpt je bewuster, evenwichtiger, vitaler, positiever, krachtiger, creatiever en meer ontspannen in het leven te staan.

Met hartcoherentie (Heartmath) kan je middels eenvoudige oefeningen direct je autonome zenuwstelsel beïnvloeden en tot rust brengen en je hartslag variabiliteit (het kunnen variëren van langzaam kloppen naar sneller kloppen en vice versa) in een mooi ritme krijgen. Hiermee komt vervolgens heel je lichaam in een soort van ‘flow’- alle lichamelijke ritmes als je hormoonstelsel, je immuunsysteem en je zenuwstelsel worden gesynchroniseerd en volgen het harmonieuze ritme van je hartslag. Dit resulteert in meer veerkracht, beter denkvermogen, betere omgang met stress en betere gezondheid!
Tijdens het beoefenen van hartcoherentie incompany training kan je zien wat het effect is van de oefening op jouw hartslag. Onderstaand plaatje is een screenshot van de computer waarop de variatie in hartslagen te zien is. Deze persoon zat rustig op een stoel, wanneer deze persoon begon met het beoefenen van hartcoherentie veranderde de variatie in hartslagen meteen van een onregelmatige naar regelmatige (coherent).

Incompany training

Het oefenen wordt door de medewerkers veelal leuk gevonden daar het resultaat van de oefening en ook je progressie meetbaar is. Medewerkers kunnen een hartcoherentie app downloaden en daarmee oefenen. Natuurlijk kan je als werkgever ook beslissen professioneel apparatuur aan te schaffen voor het oefenen, zie: Heartmath webwinkel

Heartmath hartcoherentie wordt onder vele anderen gebruikt door de politie, het leger, prof sport en nu ook steeds vaker bij bedrijven en instellingen.

 

Een incompany training kan geheel op maat aangeboden worden, ook coaching voor bijvoorbeeld werknemers met een burnout.

Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

sander@heartful-living.nl
06 4528 4108
Incompany training

 

 

 

Incompany training